sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Huovutuksen tuskaa ja tuhertelua


Kerholaisia oli tänään Anjan (eli minun, joka tässä kirjoitan) luona koolla Merja, HoO, Heli, Virpi, Maarit sekä uudet jäsenet, jotka nyt pääsivät iloksemme tulemaan mukaan: Jenni ja Leena.

Ylimpänä kuvassa koriste-esineswap tavarat, jotka arvoimme viiden osallistujan kesken. Lilja oli keskeneräinen ihan tietystä syystä, ja sen sai Virpi tuulikellon myötä kaupanpäälle. Nyt en muista, mikä oli keneltäkin ja kuka mitäkin sai, mutta kuvassa on rautalangasta tehtyjä henkareita samoin hedelmäkulho, ristipistotyyny, tauluja, kannu sekä kynttilänjalka. Itse sain Merjalta ihanan taulun, joka saa paikkansa ilman muuta lastenhuoneesta.
Alempana on emännänlahjaksi saamani mattopiiska, joka on aivan ihana ja hyvin tarpeellinen kapine sekä hieno lasten satukirja ja arvonnassa saamani taulu. Kiitos ihanista lahjoista! Lisäksi siinä poseeraa Velmu Lurppakorva- niminen koiranpentutekeleeni, joka oli ainakin neljän tunnin työn tulos.

Maarit opasti huovutuksen alkeita monelle, jolle se ei ollut ennestään tuttua. Osa oli tutustunut huovuttamiseen jo aiemmin. Itselleni tämä homma oli upposen outoa, mitä nyt kirjasta katsomalla olin hieman kurkistellut etukäteen, millaisesta puuhasta on kyse. Alunperin helpoksi jutuksi luulemani asia osoittautuikin yllättävän vaikeaksi, vaikka Maarit yrittikin lohduttaa, että isomman koiran tekeminen olisi voinut olla helpompaa kuin pienen tekeleeni kanssa tuhertaminen (oma sanontani).
Yhtä kaikki, oli ilo saada taas tavata iloinen kerhomme ja kuten monesti aikaisemminkin olemme todenneet, sanoi HoO ääneen monien ajatukset siitä, kuinka paljon mukavampaa näpertely on porukassa kuin yksin. Minun kamerani ei suostunut yhteistyöhön yrittäessäni kuvata kerhossa aikaansaatuja koiria, nalleja ja mitä kaikkea ihania siellä ehdittiinkään saada aikaiseksi. Varmaan kameraani hävetti, kun oma koirantekeleeni siinä vaiheessa oli vielä ilman päätä. Tein kerhon jälkeen siitä suht koiran näköisen, kuten ylhäältä kuvasta voi varmistaa.
Kiitos kaikille kerholaisille tosi mukavasta iltapäivästä.

HoO kirjoitti: Tässä lisäksi siis kuva vielä kaikkien kerhossa tekemistä huovutusnalleista ja -koirista (vähän enemmän ja vähän vähemmän valmiita töitä). Lisäksi kuvassa myös mukana olleiden lapsosten mukavan värikkäitä huovutuksia.

13 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Iso kiitos sinulle Anja!
Kivaa oli, vaikka oma nalle onkin vielä ilman päätä;)
Uusi ja mielenkiintoinen kokemus tämä huovutus, sain jo neulankin poikki täällä kotona.

HoO kirjoitti...

Suurkiitos Anjalle emännöinnistä ja muille läsnäolosta!

Todella hienohan tuosta koirastasi tuli Anja! :)

Taidanpas vielä liittää kuvan kaikkien töistä tuohon Anjan kirjoitukseen...

anja kirjoitti...

Kiitoksia teille kaikille mukanaolijoille vielä kerran! Kyllä se on niin hauskaa yhdessä tehdä, ettei sitä voinut todellakaan etukäteen tietää.
Minun molemmat neulat katkesivat myös, toinen pojan ahkerissa käsissä, toinen oman survomisen johdosta :)
Täytyy myöntää, että mielenkiintoista puuhaa, ja kunhan oppi "pistelemään" neulaa rohkeammin eri suunnilta, alkoi koiranmuotokin lopulta löytyä. Loppuvaiheeseen käytän lankaa ja neulaa sekä LIIMAA ;)

Merja kirjoitti...

Kiitos kaikille :)
tuota...meillä katkesi yksi neula joonaksella,joka vielä huovutteli illalla.Anjan koira näyttää hyvältä,ja pitihän se liima sinne laittaa... ;P
koskas seuraava kerta?

HoO kirjoitti...

Heli ehdotti, että olisi mukavaa tavata vielä toukokuun puolella kerran. Itse olen myös tuolla kannalla ehdottamasti!! :) Anjan kanssa jo hieman siinä kerhoilun loputtua mietittiin seuraavaa ajankohtaa. Olisiko se sitten sunnuntai 25.5.? Kun ei ehkä sinne koulujen loppumis -viikonlopulle ehkä kannata laittaa - minunkin pikkusiskollani esimerkiksi lakkiaiset tuolloin... eli on muita hommia. Ehdotukseni siis tuo su 25.5. klo15.

Mutta missä? Vallataanko jälleen Anjan pöytä, palataanko Virpin luokse vai jokin muu uusi kokoontumispaikka? :)

anja kirjoitti...

No voidaan kyllä olla meillä seuraavakin kerta, kun Virpinkin luona oltiin pari klertaa peräkkäin. Ja säästyyhän mulla siinä tapauksessa se tavaroiden mukana tuominen kellotaulua varten. Vaikkei se nyt suuri kantamus todellakaan olis. Ja jos sattuu oleen todella hyvä ilma, hiomisen voi tehdä ulkona. Meillä varmaan on silloin jo pöydät ulkona! Eli kyllä tuo 25.5 klo 15 sopis..

mersedes-benz kirjoitti...

mieki varmaan tulen seuraavalla kerralla

HoO kirjoitti...

Onpa Joonas mukava, että tulet taas mukaan kanssamme askartelemaan :) Meinasitko ihan oman nukkekodin laittaa? ;)

Heli kirjoitti...

Anjan ehdotus sopii hyvin ja miksei voisi mineillä muutenkin ulkona, jos on hyvä ilma eikä kovin tuule eikä allergia vaivaa:)
Kiva, kun Joonaskin tulee mukaan!

anja kirjoitti...

Kiva, Joonas, että tuut! Samppa oli innoissaan uudesta ystävästä ja varmaan odottaa jo kovasti uutta tapaamista! Jokos on oma nukkekoti alkanut siintää mielessä?
Pyhänä jos ois ollu yhtä lämmintä ko viikolla, nii ois varmaan oltukin ulkona, paitsi että meän pihalle läkähtyy :P Siinä on yhtä kuuma ku ois ulkomailla, ihan oikeesti!!

Merja kirjoitti...

Me kaikki tullaan sitten Anjan pihalle "ulkomaille" kun aurinko paistaa :))))
koskas on seuraava kerta?jäi auki??

anja kirjoitti...

Se seuraava kerta lukee tuossa ylempänä. Mutta siis 25.5 klo 15 oli tarkoitus kokoontua. Toivottavasti säät ovat suotuisat jo silloin :) Mut keittiö voidaan vallata huonolla ilmalla.

Merja kirjoitti...

no niinpä lukee...pitäisi vissiin hankkia uudet silmälasit :)))