lauantai 23. elokuuta 2008

Neulansilmiä ja kuurosateita

Kokoonnuimme jälleen kerhoilemaan ja tällä kertaa aiheena oli "pistely". Meille kokoontui siis kerholaisista HoO, Heli, Merja, ElliH ja minä (Anja) sekä joukkio meidän rakkaita terveen vilkkaita tenaviamme, jotka täysin siemauksin nauttivat jälleennäkemisestä sekä rankasta sadekuurosta, jonka saivat niskaansa pihamaalla leikkiessään äitien uppoutuessa muun maailman pois tietoisuudestaan sulkien pistelytyöhönsä.
Useista ristipistomallikirjoista johtuen oli vaikea valita juuri se itselle sopivin malli, mutta jokainen meistä aloitti oman työnsä.
Ylösalaisin olevassa kuvassa keskeneräisiä töitämme, eli tuloillaan ovat kukkakori(ruskea), sydänaiheinen taulu(beige pohjakangas), kahvipannu(vaaleansininen työ), kukkaruukku(epämääräinen tumma möykky -oma yritelmäni) sekä alimpana tiikerintalja. Nyt näytettyämme puolivalmiit työt toivomme niiden joskus myös valmistuvan esittämiskelpoisiksi.

Swappasimme myös, ja aiheena oli "vihreä", mikä oli monelle aiheen laajuudesta johtuen tuottanut enemmän tai vähemmän päänvaivaa. Tuloksena oli jälleen kerran uskomattoman erilaisia ja omaperäisiä töitä, jotka tulevat olemaan kunkin nukkekodissa muistona kerhoilustamme.
Alimpana vasemmalla ristipistotyyny sekä hieno kynttilänjalka, jonka tekijänä oli ElliH ja tavarat onnistui saamaan HoO. Keskellä alhaalla kauniin värinen virkattu patalappu maton päällä, ja ne oli HoO tehnyt. Lahjan sai tällä kertaa Merja. Oikealla alhaalla itse tekemäni kahvikupit, jotka sai puolestaan ElliH. Kudottu ihana matto sekä kukka ovat taidonnäyte Helin käsistä, ja olin onnekas lahjan saaja. Vieressä lisäksi ElliH´n lahjoittama emännänlahja, jolle on jo paikka tiedossa puutteellisesti kalustetussa Amandan salongissa. Ylimpänä vielä runsassisältöinen paketti, jossa oli ihania vihreitä antiikkisia kirjoja, kirjoitusalusta sekä pussillinen mininappeja, helmiä ja kankaita. Lahjan oli valmistanut Merja ja sen sai Heli.

Olemme suunnittelemassa kerhomme kokoontumista tietyin säännöllisin ennalta sovituin ajoin, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua kerhoaikojen ollessa tiedossa etukäteen. Seuraavan kerran aiheena ovat massailut ja swapataan "syksyn" kanssa. Seuraava kokoontumiskerta sovittiin olevan 14.9 klo 15-17 samassa paikassa näillä näkymin. Ja siitä eteenpäin 3. viikon välein sunnuntai-iltapäivisin. HoO aikoo tehdä kalenterin, johon tulevat kerhokokoontumisten aiheet sekä paikat, joita tosin ei vielä seuraavaa kertaa pidemmälle suunniteltu.
Lisäys:
"Bonzaipuusta ruukkuruusuksi" tai jotain sinne päin eli minun tyynyntekeleeni valmiina siinä paikassa, johon sen suunnittelin. Näin pienen tekeminen on aika työlästä tarkkuutta vaativan näön takia, eikä näin läheltä otettu kuva imartele välttämättä työtäni, joka EI ole ristipistoja vaan "pistoja". Kauniimmin sitä voisi kai kutsua "kirjailuksi". Oli miten oli, olen itse tyytyväinen tyynyyn, joka näyttää luonnossa paljon paremmalta kuin tässä kuvassa, vai liekö sekin huonon näön harhaa :D
EDIT.Tällainen tuli minun kukkakoripistelystäni. Ihan kiva, vaikka kerhossa sen aloitus näytti vielä niin säälittävältä... :D Laittakaahan muutkin kuvia esille!
-HoO

Tässä oma pannumyssyni. Pannun malli oli jostain Hillen kirjasta, sydämet omaa lisäystä.
-Heli

No niin talja on valmis.. kuvia blogissani!
-Hille

11 kommenttia:

ElliH kirjoitti...

Kiitos kun saimme tulla luoksesi. Oli kiva pistella hauskassa juttuseurassa! Tällähetkellä katselen tuota meidän elävää taljaa joka yrittää löytää parempaa asentoa isännän polven päällä. Pöydällä odottaa pistely talja ja ohje tekijäänsä (kiitos postista ja ohjeesta!) huomenna sitten sen kimppuun!

Merja kirjoitti...

Kiitokset emännälle ja kaikille mukana olleille!Oli taas hauskaa ja aika kului siivillä.Lapsillakin oli hauskaa....
Aloitin kotona tyynyä,kun ajattelin sittenkin tauluksi tuon kerhossa aloittamani työn.siihen vaan joku vuosiluku tai salaperäiset nimikirjaimet alapuolelle vielä...
syksy on helpompi vaihtari kuin vihreä :)))

HoO kirjoitti...

Kiitokset myös minulta emännälle sekä aina yhtä mahtavalle seuralle! Sain oman pistelyni illalla elokuvan ääressä valmiiksi, mutta se odottaa vielä kehyksiä ennen kuin sen blogiini laitan näytille ;)

Heli kirjoitti...

Kiitos, kiitos vielä minunkin puolestani!:)
Täälläkin pannu valmiina, mutta vielä tarvii viimeistelyä!

anja kirjoitti...

Kiitos oikein paljon rattoisan lauantai-iltapäivän luomisesta teille kaikille, jotka pääsitte tällä kertaa kerhoon. Toivotaan, että jatkossa saamme täydennystä muista kerhoon vielä hieman harvemmin tutustuneista ihmisistä. Oma tyynyni on nyt valmis. Toista tässä suunnittelen...

Merja kirjoitti...

mulla on nyt valmis taulu ...jossa lukee "tervetuloa"...kehykset vielä ja sitten kuvaan sen uudelleen :)

HoO kirjoitti...

Anja: Hurjan kaunis tyyny siitä todella tuli! Tyynyn reunukset kruunaavat koko komeuden. Vieläkö saisi kuvan koko sohvasta tyynyineen... ;)

Merja kirjoitti...

kaunis tyyny anjalla ja sopii sohvaan!ja Hoo,aivan ihastuttava taulu,miten sait noin sopivat kehyksetkin vielä?!

Heli kirjoitti...

Kiva nähdä työt valmiina, ei taaskaan tullut kahta samanlaista;)

HoO kirjoitti...

Merja: Tein ne itse bambualustan "tikuista". Leikkasin, maalasin ja liimasin.

anja kirjoitti...

Kyllä tuo Helin pikkuruinen pannumyssy on kertakaikkisen upea eikä HoON taulu oo yhtään heikompi. Niin pientä tasaista ristipistoa. Mun pitää kokeilla suurennuslasin kanssa joskus tehdä "oikea" ristipisto. Se olikin kivempaa kuin luulinkaan :D