sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Seuraavasta kokoontumisesta

Meillä oli ajatus seuraavalla kerhokerralla punoa mattoja ja mahdollisuuksien mukaan ehkä muutakin. Kävin ostamassa rullan pellavanarua, josta oli puhetta. Eli tuo naru käy maton punomiseen hyvin (testasin). Rullasta riittää varmasti meille jokaiselle mattomateriaali.

Miettikää, mitä muuta voisimme punoa, jos aikaa jää. Kannattaa varata mukaan myös paperipäällysteistä rautalankaa.

Suunnittelemisiin:)

-Heli

Sunnuntain terveiset

Heipat kaikille!
Aloin kirjoittaa tänne,kun mulla niin useasti tökki sähköposti.Selailin Marian (Malmström) vuodatusblogia ja siellä on jos jonknlaisia erittäin hyviä kuvallisia ohjeita pieniin tarvikkeisiin nukkekotiin.Esim.maustehyllyyn ihastuin,ja se näyttää hyvin yksinkertaiselta(siis NÄYTTÄÄ...)http://nukketalo.vuodatus.net/blog/category/Nukkekoti+ja+Lelu
Olisikohan siellä ideoita myös meidän kerhokokoontumisiin?Kertokaapa mielipiteitä.

lauantai 29. maaliskuuta 2008

Heippa kerholaiset

Taisin päästä oikeaan paikkaan! Löytyihän täältä kuvatkin joita Virpi näppäsi tapaamisessamme. Tässäpä nyt ne terveiset Anjalle ja kaikille muillekin. Maarit

torstai 27. maaliskuuta 2008

Ketä vai mitä olemme!

Kamala otsikko! Kun käy iltalenkillä koiran kanssa, tulee monenlaista mieleen. Yksi oli nimemmme! Eli tämän blogin nimi on puhtaasti keksimäni eikä siis millään muotoa mikään nimeke yhteisestä kerhostamme - se on vain nimi jonka vetaisin hatusta blogille. Pitäisiköhän meidän keksiä nimi kivalle kerhollemme? Esimerkiksi oululaiset Pikku Rouvat - aika hauska vai mitä! Mitähän me olisimme - ideoidaan!

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Kaupallinen tiedote

Heit kaikille ja kiitokset vielä viimeisestä! Askartelujen lomassa tuli puheeksi yhteistilaukset ja itse voisin puuhata Nukkekoti&Lelun kimppatilauksen, jos joku tarvitsee jotain. Itse tarvitsen sitä Helin ihmeliimaa - voi ihme, kuinka helpottaa kun on asialliset välineet! Liima on ihan täydellistä. Lisäksi Bodo Henningin kakkuvuoat ovat taivaallisia ja niitä voisimme käyttää myös jossain tapaamisessa ja leipaista kaakkuja! Ja onhan siellä aina kaikkea ihanaa... Tilauksen voisin jättää vaikka ensi viikolla eli huhtikuun alkupäivina eli sitä ennen vain shoppailemaan ja tietoa sähköpostiini!

maanantai 24. maaliskuuta 2008

Kerhotapaaminen.. ja siellä kaikilla oli niin mukavaa




Ensimmäisen kerran kokoontumisen aiheena oli kukkien valmistaminen. Tässä valmiit ja hieman keskeneräisiä töitäkin.

Vasemmalla ylhäällä kuvassa innokkaita näpertelijöitä pöydän ympärillä kukkien teon kimpussa.

Aika kului kuin siivillä ja niinpä huomasimme, että 3 tuntia oli kulunut ihan huomaamatta. Näitä kuitenkin saimme aikaiseksi ja uutta kokoontumista suunnittelemme muutaman viikon päähän. Suunnittelimme maton ja/tai leipäkorin punontaa seuraavaksi kerraksi tai seinäkellon tekoa.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Nukkekotikerhon kokoontuminen

Oikein lämpimästi tervetuloa kaikki yhteisestä mineilyharrastuksesta kiinnostuneet luokseni tulevana sunnuntaina, Pääsiäispäivänä 23.3 klo 16. Talo tarjoaa kahvit ja emännän aikaansaavuudesta riippuen ehkäpä myös pientä paakelssia! Ensimmäisen kerhokokoontumisen tarkoituksena on tutustua ja miettiä, minkälaista yhteistoimintaa haluamme kehitellä. Sunnuntain tapaamisessa on myös ihan oikeaa näpertelyohjelmaa - teemme kukkasia nukkekotiin kevättä tuomaan! Anja on lupautunut toimimaan floristimestarina ja kokeilemaan hieman ohjeita etukäteen. Jos sinulla on jo kukkasia minikoossa, tuo niitä mieluusti nähtäväksi!

Minulla löytyy monenlaisia tarvikkeita, joita voivat kaikki käyttää. Jos askartelupakista löytyy, yhteiseen askartelutuokioon on hyvä varata lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös vähän seuraavia tarvikkeita:
(Anjan lisäys: Mitään tarvikkeita ei ole pakko olla mukana, koska näyttää siltä, että minulla ja Virpillä on ihan kylliksi, mutta mikäli haluat ottaa mukaan jotain, niin poimi seuraavasta listasta mikäli kotoa löytyy):

*Maalarinteippi
*Teräväkärkiset sakset ovat hyvät!
*Pieni sivellin tai pari
*Erilaisia papereita, pienet silputkin riittävät
*Ohutta rautalankaa
* Liimaa
*Pinsetit
*Akryylivärejä, pienoismallimaaleja tai muita värejä kukkien värjäykseen
*Tiimarista löytyy monenmoista, mm. pieniä "heteitä", siemenhelmiä jne.
*Ruukkuja tai purkkeja, jos istutat ruukkukasveja. Tämän vaiheen voi tehdä myös myöhemmin kotonakin.
* Mitä ikinä arvelet, että voisit tarvita!

Sunnuntaina nähdään! t. Virpi

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Tapaamisesta ja muuta pientä aikaansaannosta


alkuvuoden tuskailujen jälkeen. Kun tuntui, ettei homma etene ja jos etenikin, jälki ei tuntunut onnistuneelta. Olen hamstrannut jonkin verran tapetteja ja muuta tavaraa ja odotan innolla, että saan taas pian näyttää jotain valmista aikaansaannosta. Kauhea palo on tullut nyt jo toiseen taloon, kun vierailin Helsingissä Minimaailmassa. Joku pieni sievä mökki tai muu.

Esitin aiemmin ensimmäistä nukkekotihurahtaneiden kokoontumista tämän kuun 23. päivä sunnuntaina luonani. Mikäli päivä ei tunnu sopivalta, sehän taitaa olla olla joku pääsiäisen päivistä, sovitaan joku muu. Miten on, haluaisitteko, että askarrellaanko sitten ekalla kokoontumiskerrallakin jotakin? Monessa kerhossa tämä taitaa olla tapana eli nukkekotijuttelujen lisäksi valmistetaan jotain miniä jonkun ohjauksessa. Heitelläänpä ideoita ilmaan täällä!

lauantai 1. maaliskuuta 2008

Hei uusille..

Heippa kaikille minunkin puolestani! Merjalle tiedoksi, ettemme pääse sun blogiin jättämään viestejä ja kyselit, miten pääsee mukaan. Yksinkertaisesti siten, että laitat Virpille oman sähköpostiosoiteesi, niin Virpi laittaa sulle kutsun näille sivuille osallistujajoukkoon. Ja sit, miten tänne kirjoitetaan... eli täytyy kirjautua sisään(kohta tuossa yläoikeassa) oma sähköpostiosoite kirjoitetaan sekä sen salasana. Sit pääsee eteenpäin seuraavalle sivulle, jossa on kohta + uusi teksti. Kun klikkaa sitä, avautuu tekstin kirjoitus osio. Kannattaa laittaa nimeke kohtaan joku otsikko, sitten siirtää kursori kirjoituslaatikkoon ja eikun kirjoittamaan. Lopuksi vielä klikata kohtaa julkaise teksti! Kuvien laiton voi sit myöhemmin selittää, kun pääsette ensin laittaan kirjoitusta :) Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Toivottavasti saatte tästä selvää ja muistin kaiken olennaisen. Mikäli on epäselvää, laittakaa viestiä mun blogiin, katson sit annoinko täysin oikeat ohjeet...